Assalamualaikum..

Selamat Datang ke Blog Mama Sara & Hakeem :)

Saya Isma, seorang isteri dan supermama kepada puteri Sara Nur dan putera Hakeem.
Penguna Shaklee sejak 2013 dengan Set Berpantang dan Menyusu.

Kini mempunyai Butik Online Busana Ibu Menyusu (www.pesonasara.com) dan aktif menulis blog sharing manfaat supplement Shaklee dalam membantu hidup lebih sihat dengan vitamin tambahan semulajadi.

Impian menjadi WAHM (Working At Home Mom) suatu hari nanti dengan pendapatan bulanan 6 angka (dan mungkin 7 angka suatu hari nanti) , pasti menjadi kenyataan dengan izin Allah..Amin :)


Pengedar Shaklee

Bermula menggunakan Shaklee ketika berpantang melahirkan anak kedua, Hakeem. Ketika sebelum Hakeem dilahirkan sangat teruja dan berazam mahu menyusukan Hakeem sehingga dua tahun kerana anak pertama akibat kekurangan ilmu, hanya menyusu hingga 3 bulan!

Dugaan Allah, Hakeem yg dilahirkan awal 3 minggu mengalami sedikit masalah pernafasan dan ditahan di NICU selama 2 minggu di HUKM. Dengan keadaan diri yg masih lemah selepas melahirkan Hakeem secara Caesarian menyebabkan saya mengambil Set Berpantang Shaklee untuk menambah tenaga dan dapat menghasilkan susu ibu yg banyak dan berkualiti.

Doktor dan nurse sering menggalakkan saya membekalkan susu ibu agar baby Hakeem cepat sembuh. Saya berusaha bersungguh-sungguh pam susu badan untuk diberikan kepada baby Hakeem. Dengan Set Berpantang Shaklee badan saya lebih bertenaga, sihat dan susu juga dapat dihasilkan dengan lebih banyak. Saya juga mampu ke hospital setiap hari untuk memberi semangat kepada baby Hakeem.

Alhamdulillah, selepas 17 hari baby Hakeem pulih sepenuhnya dan dapat keluar hospital 2 hari sebelum Hari Raya Aidilfitri 2013. Syukur di atas setiap nikmat kurniaan Allah dan masih diberii kesempatan untutk kami menjaga amanahMU ini. Semoga Hakeem sentiasa sihat dan shingga kini masih menyusu badan :)Salam Sayang dari, 


Mahu mendapatkan PAKAIAN IBU MENYUSU dengan bukaan menyusu #SELAKJER!
Jemput singgah website www.pesonasara.com
&
2 comments: